Ukrajnai adományok

A menekülő emberek, gyerekek nevében köszönünk minden önzetlen segítő támogatást, adományt, a bizalmatokat és imáitokat!

UkrajnaTiszabecs

Több, mint

adományt szállítottunk Ukrajnába

Több, mint

értékben szállítottunk adományokat Ukrajnába

Több, mint

ember kapott egy vagy több napra ellátást a Tiszebecsi ideiglenes szállásokon

Több, mint

önkéntes segített egy vagy több napra a háború kezdete óta

Aktuális hírek

Kárpátaljai állami menekülttábor támogatása

Kárpátaljai állami menekülttábor támogatása

Együttműködési szerződés a Munkácsi Szent Márton kórház igazgatójával

A héten a Munkácsi Járási Központi Kórházban, a Szent Márton-kórház igazgatójával kötöttünk egy újabb együttműködést, melyről hamarosan tájékoztatunk benneteket.

Ukrajnai szolgálat – videó

A Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat ukrajnai missziójának az összefoglalója

Külhoni Misszió – Ukrajna 2023

Szervezetünk a német HOPE e.V. -vel együttműködve egy közös, a munkácsi kórházat támogató projektben vesz részt, melynek keretén belül nagy értékű orvostechnikai és kórházi eszközöket juttatnak el a Munkácson található Szent-Márton kórházba.

Ágoston Zoltán Interjú

„Ennyire nagy szükséget sosem láttunk még… pénz, fedél és jövőkép nélküli traumatikus, sokkos állapotban érkező embereknek, gyermekeknek, csecsemőknek kellett azonnali fizikai és lelki támaszt nyújtani, miközben a tiszabecsi roma testvéreink, majd a később érkező önkéntesek megpróbálták a lehető legtöbbet kihozni ebből a váratlan humanitárius katasztrófából.” Ágoston Zoltánnal, a Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat operatív vezetőjével Gerencsér-Szegezdi Gabriella készített interjút, mely az Élő Víz magazinban jelent meg.

Kárpátaljai romapasztorációs szeminárium beszámoló

Az MPE és az MPSZSZ 2020-ban indított szemináriumot Kárpátalján és itthon, Kelet-Magyarországon, roma pasztorációban szolgáló lelkészeknek, segítőknek. A háromnapos edukációs és lelkigondozásról szóló szemináriumot idén is megrendeztük, de az ukrajnai háború kitörése miatt módosítanunk kellett a helyszínen.

2022 December – Ukrajna

„Szeretnénk nem csak fizikai adományokat, hanem szellemi ajándékot is vinni a testvéreinknek, bátorítani, buzdítani őket, mert nagy szükség van rá.” – A Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálattal 2022 év végén Ukrajnában jártunk, fogadjátok szeretettel az itt készült beszámoló videónkat.

Romapasztorációs lelkigondozói szeminárium

Szolyván, a romapasztorációs szemináriumon szolgált Robert Hatton (HOPE EV), aki profetikus igehirdetésével, az előre hívott fiatal testvérek megáldásával és a jövőbe mutató bátorító üzeneteivel is megerősítette és megújította a Kárpátalján munkálkodó szolgálókat. Bálint Gyula (MPE Sálem Várpalota) atyai szemléletével és tanításaival járult hozzá ahhoz, hogy a kimerült és gondterhelt szolgáló testvéreink felfrissülve, megerősödve álljanak vissza a Kárpátalján végzett missziós munkába.
Köszönjük munkatársaink szolgálatait a szeminárium megszervezéséért, a tolmácsolásért és jelenlétért. Hálásak vagyunk a Teremtő áldásaiért és a minket kísérő imádkozó szívekért!

Ukrajnai szolgálat június

A Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat ukrajnai missziója 2022 júniusában.

Kérjük, fogadjátok hálánkat Pintér Imre szolgálatvezető és Ágoston Zoltán missziós koordinátorunk tolmácsolásában az alábbi videóban.

Cselekvő szeretet – ukrajnai szolgálat 2022

Tekintsétek meg az ukrajnai háború kitörése után készült kisfilmünket, ami Tiszabecsen készült.

Az eddigi időszak a krízis intervencióról szólt, most azonban a tervezésen és a hosszabb távú segítségnyújtáson van a hangsúly a menedékkérők esetében, ugyanakkor folyamatos a segélyek és adományok szállítása azokon a határokon keresztül, ahol nem lehetséges a kamionok átkelése, csakis a mikrobuszokkal való szállítás.

Ukrajna – Kárpátalja

Hatalmas hálát érzünk azért az összefogásért, ami most megvalósul a közösségen belül és általatok és a barátaitokon, ismerőseiteken keresztül, az egyházi kereteken is túlmutató civil összefogásban.

Élelmiszer segélyszállítmányok Ukrajnába

Munkatársaink segítik a rászoruló, országon belüli, valamint más országba menekülő emberek életét az összegyűjtött adományokkal az ukrajnai helyzet kapcsán.

A kárpátaljai kiürülő raktárakba folyamatosan szállítunk adományokat.

 

Folyamatos adományok a falvakba

A kisebb határátkelők mentén nagyobb kamionok nem tudnak átkelni Ukrajnába.

Szolgálatunk folyamatosan szállítja a kisebb falvak és községek számára a segélyeket ezeken a kisebb határátkelőkön keresztül.

Heti két szállítmány Ukrajnába

Átlagosan heti két alkalommal viszünk körülbelül 600 000 forint értékben adományokat Kárpátalja különböző községeibe, Beregszászra és más helységekbe, úgy magyar, mint ukrán lakta településekre.

 

Kárpátalja városaiban, községeiben és falvaiban nagyon sokan vannak az ország belsejéből ide menekült emberek, akik Ukrajna különböző háborús zónáiból itt találtak menedékre.

Az adományokat folyamatosan fogadjuk Tiszabecsen és a többi raktárainknál, főleg az élelmiszer adományokat, de a ruházati cikkeket is.

Ha szeretnéd támogatni ezt a szolgálatot megteheted pénzbeli adománnyal vagy részletesebb tájékoztatásért vedd fel a kapcsolatot munkatásunkkal.

Tiszabecsi ideiglenes befogadóközpont

Hála

Hatalmas hálát érzünk azért az összefogásért, ami most megvalósul a közösségen belül és általatok és a barátaitokon, ismerőseiteken keresztül, az egyházi kereteken is túlmutató civil összefogásban.

Pénzbeli támogatás

Rengetegen pénzbeli támogatás érkezett a befogadó állomások megsegítésére, ahol folyamatosan kellett alkalmazkodni a gyorsan változó krízis helyzetre.

Hálásak vagyunk az elmúlt hetek során megtapasztalt felénk áradó bizalomért, imákért és támogatásokért.

Ideiglenes befogadóközpont

Tiszabecsen hetekig folyamatosan működött az imaház épülete és a közvetlen közelében levő lakóházakban egy ideiglenes befogadóhely, melyet Páter Attila, helyi roma pásztor és feleségének a vendégszeretete kezdeményezett.

Ebben az időszaban élelmiszer, ruha és gyógyszer adományokkal segítettük azokat, akik itt találtak menedéket.

Ruha és élelmiszerraktárak

Az imaház mellett ruha és élelmiszer raktárt alakítottunk ki és ideiglenes szálláskapacitásokat.

Önkéntesek

Különös áldás volt a különböző helyszínekről érkező segítség úgy tárgyi, pénzbeli, mint önkéntesek tekintetében. Hálásak vagyunk nektek: Debrecen, Sopron, Nyíregyháza, Budapest, Pécs és még sok más város önkéntesei és adományozói!

Infrastruktúra bővítése

Mivel a háború hosszabb ideig elhúzódik szükségesnek tartottuk, hogy az ideiglenes, krízis adta infrastruktúránkat kibővítsük és modernizáljuk a hatósági szabályzásoknak megfelelően.

Munkálatok

A tiszabecsi infrastruktúránkat kibővítettük, konténereket telepítettünk és rövid átalakítás után várjuk a katasztrófavédelem ellenőrzését és javaslatait.

Az ellenőrzések után szeretnénk, hogy ismét működésbe álljon az immár engedélyezett ideiglenes befogadóállomás és fogadja a menekülteket.

Adományok fogadása

Az eddig ott tartózkodó menedékkérő embereket elszállítottuk az ország különböző pontjaira más befogadó pontokra az Országos Cigánymisszió jóvoltából.

Tiszabecsen továbbra is fogadjuk az adományokat és hetente kétszer tovább szállítjuk őket Ukrajnába.

Ha szeretnéd támogatni ezt a szolgálatot megteheted pénzbeli adománnyal vagy részletesebb tájékoztatásért vedd fel a kapcsolatot munkatásunkkal.

Share This