SZociális segítségnyújtás

Szociális Alap Program

 

A SZAP – Szociális Alap Program – egy országos szinten elindított, önkéntesek segítségén alapuló esélyteremtő hálózatrendszer, melynek célja a társadalmi hátrányok csökkentése.

TiszanánaKalocsa

A SZAP egy országos szinten elindított, önkéntesek segítségén alapuló esélyteremtő hálózat-rendszer, melynek célja a társadalmi hátrányok csökkentése. Olyan beavatkozási csomópontokat szeretnénk kifejleszteni, melyek által előre mozdítjuk és aktívan támogatjuk a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségét.

 A SZAP által a gyülekezetek saját erőforrásait tovább építjük és segítjük a helyi közösségi kezdeményezéseket. Alapja a szociális munka, a mentorálás és a közösségépítő kezdeményezések.

A program kiindulópontja a mentorok felkészítése. A cél egy olyan országosan egységes, együttműködésen alapuló segítő szolgáltatási rendszer kialakítása, mely a hátrányos helyzetű célcsoport számára könnyen hozzáférhető legyen. Azon dolgozunk, hogy a SZAP segítségével hozzájáruljunk a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés mértekének csökkentéséhez.

SZAP Csomópontok

A SZAP program erősíti a társadalmi szerepvállalást a közösségek fejlesztésével.

Mentorálás - helyi gyülekezeti csomópont

 

Helyi gyülekezetek számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy a SZAP keretein belül csomópontokként működjenek.

A mentorprogram segítségével a helyi gyülekezetetekből és közösségekből épül fel az önkéntes hálózat. Ez a hálózat az adott településen és régióban végzi tovább a szociális tevékenységet a SZAP segítségével.

Tartós élelmiszer - adománycsomagok

A helyi önkéntes hálózat a programon keresztül tartós élelmiszer adományt juttat el évente több alkalommal a hátrányos helyzetű családok részére.

Adomány pontok

Adománypontok – minőségi ruha, ágynemű, cipő és kisbútorok, háztartási eszközök börzéje a település igényeinek megfelelően.

Baba csomag

Az önkénteseink segítségével rendszeresen biztosítunk a kisgyermekes családok részére bébiételeket, pelenkát és egyéb baba higiéniás termékeket.

Krízis Segély

Krízis segélyezés – A csomóponti településeken folyamatos kapcsolatban állunk a támogatott családokkal. Önkénteseink segítségével lehetőség adódik azonnali intézkedésekre is, mint pl. gyógyszerkiváltási problémák, elmaradt közmű tartozások stb. Ennek a segélyezésnek az alapfeltétele a támogatott család részéről a szoros együttműködés a településen élő szakemberekkel – védőnő, pedagógusok, önkormányzati dolgozók.

Lehetőség van SZAP csomópont létesítésére különböző településeteken. Kérjük keress minket bátran ezzel kapcsolatosan, az alábbi gomb segítségével vedd fel a kapcsolatot a munkatársunkkal.

Share This