Az MPE és az MPSZSZ 2020-ban indított szemináriumot Kárpátalján és itthon, Kelet-Magyarországon, roma pasztorációban szolgáló lelkészeknek, segítőknek. A háromnapos edukációs és lelkigondozásról szóló szemináriumot idén is megrendeztük, de az ukrajnai háború kitörése miatt módosítanunk kellett a helyszínen.

Ágoston Zoltán beszámolója:

„Még nagyon frissek az élményeink. Az idén a kint szolgáló testvéreink miatt módosítani kellett a helyszínt, amit áttettünk Kárpátaljára. Így jött létre a Kárpátok lábánál, Szolyván, a roma pasztorációs szeminárium, ahol Robert Hatton (HOPE e.V.) és Bálint Gyula (MPE Sálem, Várpalota) szolgált.

  • Facebook
  • Gmail
  • Nyomtató-barát verzió
  • Yahoo Mail

Bob profetikus igehirdetésével, az előre hívott fiatal testvérek megáldásával és a jövőbemutató, bátorító üzeneteivel is megerősítette, megújította a Kárpátalján munkálkodó szolgálókat.

Gyula atyai szemléletével és tanításaival járult hozzá ahhoz, hogy a kimerült és gondterhelt szolgáló testvéreink felfrissülve, megerősödve álljanak vissza a Kárpátalján végzett missziós munkába. Érezhető volt a közel 80 résztvevőn, hogy nagyon fáradtan, megterhelten érkeztek az első napra. Viszont, ha felidézem az utolsó napot is, akkor hatalmas hálát érzek, hiszen Isten segítségével elértük a célunkat a szemináriummal.

A célunk az volt, hogy a megkezdett pasztorációs munkát összehangoljuk hálózati rendszerbe, hogy a jól működő tapasztalatokat, gyakorlatokat összegyűjtsük, és ami a legfontosabb volt, hogy a szolgálók lelkigondozására, tanítására különös figyelmet fordítsunk, mert a lelki nyomás, stressz és megterhelés a háborús helyzet miatt igen nagyfokú. Érezhető volt, hogy egy kicsit eltávolodva a mindennapos szolgálattól, feltöltődnek, rekreálódnak szellemileg, lelkileg, és azt is éreztük, hogy Isten nagyon egybeszerkesztette ezt a háromnapos elvonulást.”

Az Ágoston Zoltánnal készült interjút részletesen itt olvashatjátok el…

A szeminárium több szervezet együttműködésével és a tiszabecsi gyülekezet EKCP pályázatával, a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósulhatott meg.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt logó
  • Facebook
  • Gmail
  • Nyomtató-barát verzió
  • Yahoo Mail
Share This